Paina "Enter" hypätäksesi sisällön yli
Kuva: Pixabay/Pexels

MAAILMA LOPPUU

Maailma on tulossa loppuunsa. Tai ainakin palaamassa alkuun.

Varsinaiselle paniikille ei kuitenkaan ole aihetta, sillä asiasta ainakin yritettiin varoittaa jo pitkän aikaa sitten. Varoituksen kohdalla asialla yritti olla japanilaisjuuret omaava tiedemies Kake Amake, joka sai valmiiksi maailmaloppua koskevat laskelmansa jo useita viikkoja sitten, mutta estyi varoittamasta kollegojaan sekä viranomaisia jäätyään jumiin tiederakennuksen portaisiin.

Tämä jumiutuminen — jolle ei ole löytynyt mitään järjellistä syytä — ei johdu siitä, että hänen jalkansa tai muu ruumiinosansa olisi jäänyt kiinni portaiden rakenteisiin, vaan — ainakin Amaken kertoman mukaan siitä — että hän ei yksinkertaisesti pääse kävelemällä puusta tehtyjä portaita alas, vaan palaa aina alas päästyään takaisin portaiden puolenvälin paikkeille.

Amaken sanomiset on syytä ottaa tosissaan, sillä hänet löydettäessä yksikään sitä yrittäneistä viranomaisen edustajista ei päässyt yrityksistään huolimatta Amaken luokse, vaan palasi takaisin niiden alaosaan pian nousemisyrityksen aloitettuaan. Tätä puista porrasrakennelmaa vaivaa siis samankaltainen dimensionaalinen tai reaalimailmaa rikkova häiriö kuin viime viikolla raportoidussa Asko Romppaisen tapauksessa.

Usvakallion viranomaiset haluavat kuitenkin muistuttaa, että näillä tapauksilla tuskin on mitään yhteyttä siitäkään huolimatta, että Romppaisen työpaikkana toimiva Saivarniemen puuverstas on rakentanut myös tämän tiederakennuksen puisen portaikon. Kyseessä on toki mitä erikoisin yhteensattuma, mutta viranomaiset eivät pidä tätä tapauksen kannalta olennaisena asiana.


Se mistä äsken mainitsemamme ja portaikossa jumissa oleva tiedemies Kake Amake yritti kaupungin viranomaisia varoittaa on siis se fakta, että maailma on loppumassa. Tai oikeammin resetoitumassa.

Amaken laskelmien mukaan maailmankaikkeus, mukaan lukien Usvakallion kaupunki, on tullut ajallisen syklinsä päähän ja kaikki — siis ihan kaikki — on alkamassa alusta. Pian ketään meistä ei ainakaan välttämättä ole olemassa, tai jos on, niin jäljellejäänyt versio meistä tulee olemaan alkuperäinen ja mistään tähän saakka tapahtuneesta asiasta tietämätön versio.

Mutta kuinka tähän tilanteeseen sitten päädyttiin?

Amaken portaiden puolenvälin tasanteelta raportoiman ongelman mukaan tapahtumien alkusysäyksenä on toiminut jokin kaupungissa viimeisten lähes kolmen kuukauden aikana vapaaksi päässyt entiteetti, joka on aloittanut muinaisista ajoista lähtie tarkoituksenaan olleen resetointityönsä kadottamalla murusia kaupungin asukkaiden olemassaolosta. Oli sitten kyseessä yksittäinen ihminen, tapahtuma, lokaatio tai vaikkapa kokonainen ryhmä, niin tämä entiteetti on Amaken mukaan tehnyt hiljaista työtään varjoissa ja saanut meidät jollain keinolla jopa unohtamaan asioiden olemassaolon.

Jälkeensä tämä nimettömänä pysyttelevä entiteetti on jättänyt tylppää, joskus jopa viiltävää, kipua, tuntemuksia siitä, että jokin on vialla tai jotain puuttuu, hämmennystä, alakuloa sekä muita luopumisesta kieliviä olotiloja.

Amaken mukaan tämä ei ole ensimmäinen, eikä tule olemaan viimeinen, kerta kun kuluva sykli tulee päätökseensä, mutta tiedemiehen puheiden perusteella kukaan ei vain muista aiempia resetoitumiskertoja. Amake on kertomansa mukaan saanut kuitenkin kerättyä kasaan useita vihjeitä menneiden syklien olemassaolosta, sillä resetoituminen ei ole koskaan onnistunut pyyhkimään aivan kaikkia eri todellisuuksista jäljellejääneitä tiedonmurusia olemasta.

Murusten joukosta on ollut pääteltävissä entiteetin selkeään kaavaan kuuluvan, että se jättää aina jälkeensä jotain tunnistamattomaksi jäävää ainetta, jonka kanssa kosketuksiin joutuvat jäävät väistämättä unohduksiin. Aineen olomuotoa on kuitenkin mahdotonta kertoa tai päätellä.


Tarkkaa tietoa siitä, että missä vaiheessa ja minkä tapahtuman seurauksena mainittu maailmankaikkeuksia ja aikasyklejä resetoiva entiteetti on päässyt vapaaksi on Amaken mukaan mahdotonta sanoa.

Hänen kertomansa perusteella me kaikki kyllä tiedämme, että mistä tapahtumasta on kyse. Me kaikki olemme kyllä kokeneet kyseisen tapahtuman, mutta emme vain millään osaa kertoa ja pysty muistamaan sitä. Tämä entiteetin toimintamalli mukailee Amaken mukaan menneiden syklien periaatetta täydellisesti.

Viranomaiset eivät ole tässä vaiheessa vielä täysin varmoja, että voiko resetointia pysäyttää, mutta he ovat virallisten tiedotteiden mukaan varautuneet tulevaan jo hyvissä ajoin. Tapahtumia vähintään hidastaakseen he ovat pestanneet jo joitain kuukausia sitten työhön tiedemies Erkka Parkkalin, joka on rakentanut kaikessa hiljaisuudessa aikakonetta matkustaakseen menneisiin viikkoihin varoittamaan lähestyvästä vaarasta.

Parkkali on kärrännyt raporttien perusteella lava-auton lavalle rakentamansa aikakoneen Usvakallion torille, josta aloittaa tämän lähetyksen loppupuolella matkansa kohti menneisyyttä ratkaistakseen käsillä olevan ongelman. Parkkalin omien sanojen mukaan aikakoneella ei pysty matkustamaan vuosien päähän, sillä polttoaineen hinnat ovat mitä ovat, mutta kyllä sillä ainakin muutaman viikon päähän pääsee, mikä on ihan riittävä aika, kun ottaa huomioon ajan kaareutumisen kerrannollisen vaikutuksen aikakoneen kaasupolkimen liikkeisiin.

Parkkali muistuttaa kuitenkin olevan mahdollista, että vaikka hänen aikamatkansa tuntuu päätyvä johonkin tiettyyn viikkoon menneisyydessä, niin ajan todellisuus toimii sillä tavalla, että matka ei välttämättä päätykään siihen pisteeseen.

Kaikki riippuu jälleen kerran hänen aikakoneenkäsittelytaidoistaan, ja tarkemmin sanottuna siitä, että osaako hän painaa jarrua oikeassa kohdassa. Vaikka siis aikakoneen liike tuntuisi pysähtyneen niin sen matka saattaa jatkua taustalla kulkevalla ajan valtatiellä yhä eteenpäin ja vieläkin pidemmälle menneisiin viikkoihin.

Nähtäväksi jää, mutta toivomme parasta.

Ole ensimmäinen joka kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *