Paina "Enter" hypätäksesi sisällön yli
Kuva: Ana Arantes/Pexels

MIES JÄI JUMIIN UMPIKUJAAN

Usvakallion Saivarniemen asuinalueella on sattunut erikoinen onnettomuus, jossa asuinalueen perimmäisessä nurkassa asuva Asko Romppainen joutui jumiin.

Romppaisen talo sijaitsee Saivarniemen läpi kulkevan mutkikkaan tien päässä, umpikujassa jonka päässä hänen vaatimaton asintalonsa kohoaa. Talo on aivan täysin normaali yksikerroksinen asuinrakennus, jonka ulkoisissa piirteissä ei ole mitään ihmeellistä. Niinkuin ei ole Romppaisessa itsessäänkään. Viisissäkymmenissä oleva aviosta eronnut mies, kaksi lasta jotka asuvat muualla Usvakalliossa. Perusterve ja työskentelee Saivarniemen puuverstaalla.

Eräänä viime viikon arkiaamuna jokin kuitenkin muuttui. Asko Romppainen oli lähdössä aivan normaalisti työpaikalleen, kun huomasi pihatieltään pois ajaessaan saapuneensa jälleen omalle pihatielleen. Tilanteesta hämmentyneenä Romppainen kuvitteli palanneensa ajatuksissaan takaisin talonsa pihaan ja peruutti takaisin ajoväylälle, aloittaen normaalin työmatkansa. Sekuntien kuluttua hän huomasi palanneensa jälleen takaisin talonsa pihaan.

Tästä kuvaillusta tapahtumasta on nyt kulunut kuusi päivää, eikä Romppainen ole tähän päivään mennessä päässyt poistumaan kotoaan. Hänen luonaan vierailleet Viranomaiset, toimittajat ja sukulaiset kertovat päässeensä aivan normaalisti saapumaan talolle ja lähtemään sieltä pois, mutta Romppaiselta se ei jostain syystä onnistu. Tilanne on hämmentänyt paitsi onnettomuuden uhrin itsensä niin myös viranomaiset, sillä kukaan ei tiedä mistä Romppaisen tilanne oikeasti johtuu tai voisi johtua, saati, että mistä se ei missään nimessä voi johtua.

Tilanteen ratkaisemiseksi on perustettu työryhmä selvittämään, että voisiko Romppainen poistua umpikujaksi muodostuneelta ajotieltään esimerkiksi toista kulkuneuvoa käyttämällä. Toistaiseksi kokeet itseohjautuvien autojen, koirarekien, rullalautojen sekä sähköskuuttien suhteen ovat nekin osoittautuneet umpikujiksi, eikä Romppainen ole päässyt liikkeelle edes Juha Miedon kuuluisassa sadasosan hiihdossaan Lake Placidissa vuonna 1980 käyttämillä suksilla.

”Tapaus on kenties vaikein johon Kaupungin Ratkaisuvirasto on olemassaolon aikana törmännyt”, kommentoi viraston johtaja ja vakuuttaa samalla hengenvedolla, että Ratkaisuvirasto pääsee kyllä tilanteen ratkaisemiseksi jonkinlaiseen ratkaisuun.

Siihen asti Asko Romppainen joutuu valitettavasti pysymään kotonaan.

Ole ensimmäinen joka kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *