Paina "Enter" hypätäksesi sisällön yli
Kuva: Mohamed Elamine/Pexels

PEILINAAPURIT AIHEUTTAVAT IHMETYSTÄ

Osassa Usvakallion omakotitalolähiöitä on tavattu erikoisia peilinaapureita. Kaupungin kopiovirastosta kerrotaan, että omakotitalojen asukkaat ovat yksinkertaisesti heränneet uuteen päivään siten, että heidän naapuriinsa on yhtäkkiä ilmestynyt omakotitalo, joka on täysi kopio heidän omastaan, mutta yhdellä erolla. Tämä uusi, aiemmin olemassaolematon talo on nimittäin peilikuva jo olemassaolleesta talosta.

Kopioviraston mukaan taloa myös asuttaa täysin aiemmin olemassaollutta taloa vastaava perhe, ulkonäköineen päivineen, mutta sillä erolla, että myös asukkaat ovat peilikuvia olemassaolleen talon perheestä.

Tämän lisäksi niin sanotun uuden perheen erottaa niin sanotusta vanhasta se, että uuden talon asukkaiden arki, elämä ja ajankulku tuntuu liikkuvan päinvastaiseen suuntaan kuin jo alkuperäisen talon asukkaiden elämä. Sen sijaan, että perhe vanhenisi niin se nuorentuu. Töihin lähdön aikaan he palaavat töistä. Talolle tehtävän lisärakentamisen ja remonttien sijaan sitä puretaan päivä päivältä hieman. Tästä aiheutuu Kaupungin rakennusviraston mukaan vielä merkittäviä lupaongelmia joihin Kaupungin Lupavirasto on luvannut pureutua kun tulee sopiva hetki kahvitaukojen välissä.

Kaupungin Terveydenhuoltoviraston asiantuntijat puolestaan eivät uskalla tässä vaiheessa arvailla tai ennustaa, että mitä tämä tarkoittaa tuleville terveydenhuoltokustannuksille, sillä kukaan ei ole koskaan aiemmin ollut tilanteessa jossa ihmisen vanhuuden vuoksi ilmenneet kehon rappeamat paranevat tämän nuortuessa hitaasti kohti vauvaikäänsä. Näiden peilinaapurien kohdalla tätä käännettä ja sen mukana saatavaa tietoa saadaan kuitenkin odottaa vielä vuosikymmenien ajan.

Kuinka ja mistä nämä peilinaapurit sitten materialisoituivat yön aikana? Kaupungin Kopiovirastolla, joka valvoo kaikkea kopiointiin liittyviä tapahtumia kaupungissa, on tästä tapahtumien kulusta selkeä kuva. Viraston mukaan peilinaapurit materialisoituivat kun Kaupungin Rakennusviraston Kaavoitusjaoston sekä Kaupungin Väestöviraston tilastot sekoittuivat inhimillisen erehdyksen seurauksena.

Erehdyksen myötä Kaupungin käyttämä tekoälytietokanta loi pienestä osasta tilastoja kopion ja yhdisti ne uudeksi tietokannaksi, kansoittaen tämän vasta luodun tuoreen kopiotilaston lopulta materiaaliseksi osaksi vanhoja tilastoja. Tämän pienen inhimillisen lapsuksen vuoksi todellisuudella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin putkauttaa maailmaan kasa näitä kopioituja peilinaapureita.

– Sattuuhan sitä, Kaupungin kopiovirastosta kerrotaan ja täsmennetään lisäksi, että nyt luotuja kopioita ei voida suoraan poistaakaan tilastoista, sillä sehän olisi lähes murhaan verrattava tuhoamistoimi.

– Ongelma kyllä korjaantuu ajan kanssa, virastosta vakuutetaan.

Siihen asti ympäri Usvakalliota sijaitsevien omakotitalojen omistajat saavat nauttia lähes identtisten naapuriensa läsnäolosta. Kaupungin väestövirastosta huomautetaan, että ainakin lapsenvahdin saaminen helpottuu tapauksen johdosta.

– Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei sekoita oman ja naapurin perheen jäseniä keskenään, viraston edustaja muistuttaa.

Ole ensimmäinen joka kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *