Paina "Enter" hypätäksesi sisällön yli
Kuva: Emmet/Pexels

MAAILMAN PISIMPÄÄN PALANUT HEHKULAMPPU JATKAA KANSALAISTEN KIUSAAMISTA

Usvakallion keskustan valotornissa maailman pisimpää palanut hehkulamppu jatkaa yhä loistonsa levittämistä kaupungin keskustan alueelle. Hehkulampun varsinainen funktio ja tornin pystyttänyt sekä lampun asentanut osapuoli ovat yhä virallisten tietojen mukaan tuntemattomia, mutta Kaupungin Energiaviraston mukaan lampun lähes sokeuttavasta valovoimasta huolimatta se ei vieläkään tunnu vievän lainkaan sähköä kaupungin energiaverkosta.

Torni on ollut suljettuna virallisiin asiakirjoihin ja asemakaavoihin merkittyjen päivämäärien mukaan jo parisataa vuotta, mikä on tavallaan hieman outoa, sillä kaupunkiamme ei ollut tuolloin vielä edes olemassa. Eikä tuohon aikaan toki ollut vielä edes sähköä saati hehkulamppuja, mikä asettaa koko asian hieman erikoiseen valoon.

Kaupungin Rakennusvirastosta asiaa kysyttäessä saimme tiedon, ettei meidän kannattaisi kysellä enempää saati ihmetellä asiaa, sillä (lainaus): ”Onhan tässä nyt tärkeämpiäkin asioita mietittävänä.” Mitä nämä tärkeämmät asiat ovat, sitä viraston edustajat eivät suostuneet kertomaan, mutta Usvakallion Radiotoimituksessa ollaan silti asiasta, luonnollisesti, samaa mieltä. Joka tapauksessa tornin luoma valo loistaa yhä iloksemme, eikä alueella ole nähty pimeää yötä todella pitkään aikaan.

Tämä on tietysti aiheuttanut jonkin verran vastustusta pimennysverhotkin läpäisevän valon vuoksi unettomuudesta kärsivissä kansalaisissa, mikä on täysin ymmärrettävää, mutta rakennusvirasto muistuttaa, että (lainaus): ”Ensinnäkään keskustassa ei ole pakko asua ja toisekseen asialle ei nyt vain voi mitään tornin ollessa kiinni ja sen oveen kirjattujen mystisten riimujen tuhkatessa jokaisen ovea lähestyvän uteliaan henkilön, sitä ei myöskään saada avattua. Kaikki menneisyydessä suoritetut tornin tuhoamistoimenpiteet ovat myöskin osoittautuneet turhiksi, sillä tuntemattomasta materiaalista koostuva rakennelma on kestänyt jokaisen sen pintaan kohdennetun voimannäytteen fyysisistä iskuista kemiallisiin räjähteisiin ja taikuuteen.”

Kaupungin etymologisen viraston suunnalta on lisäksi saatu tiedonanto jonka mukaan tornin kyljessä risteilevien riimujen kääntämistyö on yhä pahasti kesken. Virastoa edustava Erik Larnasson kertoo toimituksellemme, että (lainaus): ”Viraston tähän saakka tehtyä työtä haittaa pahasti se, että riimut tuntuvat vaihtavan paikkaa silloin kun kukaan ei ole niitä katselemassa. Jos taas joku katselee niitä kaiken aikaa niin ne kyllä pysyvät paikoillaan, mutta eihän kukaan pysty tuijottamaan samaa paikkaa kovinkaan montaa vuorokautta putkeen.”

Usvakallion Radiotoimitus testasi Larnassonin väitteen ja on testiensä perusteella tästäkin asiasta samaa mieltä.

Rakennusvirasto, Energiavirasto sekä Etymologinen virasto jatkavat yhteistä työtään asian ratkaisemiseksi, ja ovatkin perustaneet REE tai kansankielellä reeeeeeeeeeeeee— nimisen työryhmän tutkimaan, että kuinka maailman pisimpään palanut hehkulamppu saataisiin vähintään himmennettyä inhimillisiin lumen lukemiin. Jäämme seuraamaan tapausta.

Ole ensimmäinen joka kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *