Paina "Enter" hypätäksesi sisällön yli
Kuva: Anastasia Shuraeva/Pexels

JOKU KORJASI KAUPUNGIN KATUTAITEILIJAONGELMAN

Usvakallion kaupunki tiedottaa hoitaneensa kaupungin yrittäjiä kauan vaivanneen ongelman, joka liittyy kaupungin keskuskadulla parveilleisiin ja häiriötä aiheuttaneisiin ennustajiin ja katusoittajiin.

Kaupunki on saanut jo vuosien ajan valituksia keskuskadun yrityksiltä, kuinka kadulla ihan luvallisesti kansalaisia viihdyttäneet esiintyjät ja puoskarit ovat saaneet asiakkaat karttamaan erilaisia liikkeitä ennustelemalla ”rahan menetystä” sekä soittamalla hassunhauskoja kapitalisminvastaisia lauluja.

Kaupungin on ollut tähän saakka varsin hankalaa kieltää näitä luvanvaraisia toimijoita hoitamasta omaa työtään, jos sitä nyt työksi voi kutsua, sillä Kaupungin Viihdeviraston mukaan ennustajat sekä katusoittajat edustavat kehittyvän kaupungin kulttuurin eliittiä ja lisäävät keskuskadun vetovoimaa. Millä tavalla, sitä ei ole osannut tähän päivään mennessä kukaan edes Kaupungin Tiedeviraston magneettiosastolta sanoa.

Kaupungin tiedotuksen mukaan ennustajat ja katusoittajat ovat yhden kuluneen viikon varrella kadonneet katukuvasta täysin. Kaupunki ei lähde yksilöimään, että millä keinoilla tai edes, että kenen ansiosta häiriköt ovat katukuvasta poistuneet, mutta (lainaus): ”Jonnekin he ovat joka tapauksessa menneet”.

Osa katusoittajista ja ennustajista on poistunut toimipisteiltään niinkin nopeasti, että ovat jättäneet jälkeensä ennustuskojunsa sekä ilmeisesti musiikin tuottamiseen tarkoitetut soittimensa. Avonaisista instrumenttikoteloista ja — runsasti kritiikkiä logiikkaan perustuvaa elämäntapaa ihannoivien suunnalta saaneista — ylösalaisin käännetyistä hatuista puhumattakaan. ”Puff vaan, poissa ovat”, kaupunki tiedottaa.


Usvakallion Yrittäjien puheenjohtaja Joona Riskin mukaan keskuskadun yrittäjät ovat äärimmäisen kiitollisia siitä, että ennustajat ja katusoittajat on saatu poistettua katukuvasta.

– Kauppa käy ja laulu raikaa. Tai siis ei raikaa, Riski sanoo ja heilauttaa kättään autioitunutta katua kohti.

– Toki tässä tämä jo kolmatta vuotta voimassa oleva keskuskadullaliikkumiskielto vähän painaa, mutta kyllä se tästä! Sitä vain mietin, että miten ne ennustajat eivät osanneet ennustaa tätä, Riski jatkaa oikeastaan ihan hyvin argumentoiden.


Kaupungin Katutaiteilijoiden liitosta kerrotaan, että katoamisen syy on aivan täysin selvä ja se osattiin kyllä ennustaa. Varsinaista syytä ei kuitenkaan haluta paljastaa, sillä Katutaiteilijoiden liiton tiedottajan mukaan se johtaisia (lainaus): ”Ainostaan tämänkertaista suurempaan ja vakavampaan ajojahtiin. Sanotaanko vaikka näin, että tämä ei ole ollut meistä kiinni”. Sitä, että mitä liiton edustaja tällä tarkalleen ottaen tarkoittaa ei kukaan osaa varmaksi sanoa.

Usvakallion Yrittäjien mukaan tällaisesta ajojahdista ei ole mitään todisteita ja pelkästään sellaisen vihjaaminen on silkkaa panettelua ja tuo negatiivisuutta kaupungin yrittäjiä kohtaan.

Olemme asiasta täysin samaa mieltä ja yrittäjiä parhaamme mukaan tukeaksemme kerrottakoot, että kaupungin kuumimman parilan, vastikään avatun Ahtin Grillin suunnalta tiedotetaan, että Ahtilla on muutaman viikon takaisesta raaka-ainepulasta huolimatta tälläkin viikolla tuotteita myynnissä.

Ole ensimmäinen joka kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *