Paina "Enter" hypätäksesi sisällön yli
Kuva: Zac Frith/Pexels

USVAPERÄN TUHOUTUNEEN KAUPUNGINOSAN KRAATTERI HUOLETTAA

Usvaperän viime viikolla äkkinäisesti ja lähes huomaamatta tuhoutuneen kaupunginosan jälkeensä jättämä valtava kraatteri ja sen olemassaolo on saanut aikaan nenän nyrpistelyä ympäröivien kaupunginosien keskuudessa.

Täysin yllättäen ja kenenkään huomaamatta tapahtunut kaupunginosan tuhoutuminen on jo sinäänsä aika merkittävä uutinen, mutta enemmän tapauksessa mietityttää se, että kenen vastuulla on korjata äkillisesti tuhoutuneen kaupunginosan jälkeensä jättämä valtava kraatteri.

Köyhemmän kansanosan asuttamana tunnetuksi tulleen Usvaperän kanssa rajan jakaneella, vähintään ja mielellään vähän yli keskituloisten kansoittamalla Savuvaaran omakotitaloalueella asiaa on pähkäilty jo useita päiviä.

– Makuuhuoneen ikkunasta näkyvä maisema on lohduton. Siis tuohan näyttää ihan helvetin rumalta, kommentoi eräs omakotitaloasuja pestessään painepesurilla pihatielle pysäköityä katumaasturiaan.

Taustalla omakotitaloasujan lapset leikkivät piilosta tai jotain muuta yhtä järkevää leikkiä. Paikalla olevan toimittajamme katse pyyhkäisee kraatterin suuntaan ja näky aiheuttaa epämiellyttäviä tuntemuksia.

Usvakallion Kaupungin kanta asiaan on selkeä.

– Ei kiinnosta, kommentoi kaupungin tuhokontrollin yksikön johtaja Per Serveza.

– Mulla on kotona omakotitalossa kolme lasta, vaimo ja katumaasturi. Niissä on jo tarpeeksi murehdittavaa.

Toimittajamme tiedustellessa Servezalta, että minkälainen maisema hänen makuuhuoneestaan avautuu, on tämän kommentti varsin ympäripyöreä.

– On tässä pitänyt muutakin miettiä, kuin jotain pirun maisemaa.

Jotain kuitenkin pitäisi tehdä, siitä ovat kaikki samaa mieltä. Kaupungin turvaviraston turvallisuusosaston turvapäällikkö muistuuttaa, että Usvaperän alue on sattumoisin sama alue josta kaupunkiamme rautaisella otteella johtava Angus Usva jr. jr. aloitti tulevia vaaleja pohjustavan ääntenkalastelumielessä painettavan kampanjakiertueensa muutamia viikkoja sitten.

Jos Usvaperä olisi jostain syystä sattunut räjähtämään samaan aikaan kuin Usva oli paikalla, olisi se sitten ollut siinä. Kaikeksi onneksi räjähdys tuntuu tapahtuneen lähes välittömästi sen jälkeen kun Usvan kiertuekaravaani poistui alueelta.

Kaikki kampanjointiin osallistuneet ovat kaikeksi onneksi turvassa. Toisin kuin Usvaperän asukkaat tietysti.

Ole ensimmäinen joka kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *