Paina "Enter" hypätäksesi sisällön yli
Kuva: Mihail Vlasceanu/Pexels

KARNEVAALIN VASTATOIMET EIVÄT PURREET

Usvakallion vuotuinen karnevaali on saapunut kaupunkiimme. Kaupungin ohjelmavastaava Janne Lavanteen mukaan viranomaiset tekivät kyllä kaikkensa, ettei karnevaali tänä vuonna saavuttaisi Usvakallion eteläistä hiekkakenttää, mutta kaikesta karnevaalia vastaan asetetusta voimasta huolimatta se pääsi vääjäämättä matkaamaan määränpäähänsä.

Kaupungin voimankäytön komitea lähettää pahoittelunsa ja surunvalittelunsa kaikkien operaatiossa menetettyjen ihmishenkien puolesta näiden omaisille.Pääasia on kuitenkin se, että karnevaali ON kaupungissa! Valitettavasti tänäkään vuonna kaupunki ei suosittele ketään käymään alueella eikä varsinkaan osallistumaan siellä olevaan ilonpitoon. Usvakallion seinävirasto on pystyttänyt alueen ympärille viisi metriä paksun aidan, jota vartioidaan vuorokauden ympäri kaupungin sotaviraston joukkojen toimesta, mutta — kuten aina — odotettavissa on, että jotkut hurjapäät pujahtavat vartijoiden silmän välttäessä vitsin omaisesti aitaan jääneistä raoista alueelle ja jäävät sille tielleen.


Kaupungin kadonneiden rekisteriä hallinnoiva virasto kuitenkin muistuttaa, että kaikkien näiden vuosien varrella karnevaalille menetettyjen kaupunkilaisten toiminta on täysin heidän omalla vastuullaan eikä karnevaalialueelta kantautuva seireeninlaulua muistuttava vastustamaton kutsu ole minkäänlainen syy tällaiselle käytökselle ja vastuun sälyttämiselle viranomaisten niskaan. Mehän olemme kaikki kuitenkin yksilöitä ja täysin vastuussa omista teoistamme.

Karnevaalissa tiedetään olevan tarjolla hattaroita ja muuta sokerista tehtyä lapsille ja lapsenmielisille sopivaa purtavaa. Erilaiset kieputtimet ja muut hurjat laitteet puolestaan tarjoavat unohtumattomia vauhtikokemuksia niihin uskaltaville. Puhumattakaan maailmanpyörästä joka on niin korkea, että kuljettaa matkustajansa pilvien yläpuolelle asti, mistä avautuu uskomaton näkymä Usvakallion yläpuoliseen maailmaan. Mikä on tietysti varsin positiivista ja iloista. Mutta silti, sinne meneminen on ankarasti kielletty. Eli se siitä sitten.


Kansalaisia pyydetään myös pysymään pois tieltä, kun karnevaali viikon lopussa taas poistuu ja jatkaa matkaansa kaakkoisen aavikon suuntaan. Siellä hiekan keskellä ei toki asu muita kuin muutamia asuntoautonsa kanssa sinne trippireissulle lähteneitä hipintyylisiä erakkohahmoja, jotka eivät taida edes omistaa radioita, mutta heillekin tiedoksi, että varovaisuutta peliin. Jos kaikki muu epäonnistuu niin sängyn alle piiloutuminen on aina yksi vaihtoehto.

Ole ensimmäinen joka kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *