Paina "Enter" hypätäksesi sisällön yli
Kuva: Pat Whelen/Pexels

VALTATEILLÄ LIIKKUMISTA VÄLTELTÄVÄ

Usvakallion Kaupunki tiedottaa kaupungista loittonevilla valtateillä sattuneista erikoisista tapahtumista, joiden johdosta Tieviraston Erikoisosasto varoittaa autoilijoita ja muita tienkäyttäjiä liikkumasta maanteillä ilman erityistä varovaisuutta.

Tieviraston Erikoisosaston mukaan tapahtumat ovat aina alkaneet samalla tavalla. Maantielle on yhtäkkiä noussut sankka sumu, jota kirkkaimmatkaan ajovalot eivät tunnu läpäisevän. Pian sumun nousemisen jälkeen tapahtumien keskipisteeksi joutuneet tielläliikkujat kertovat lämpötilan pudonneen radikaalisti ja ajoneuvon ikkunoiden huurustuneen niin pahasti, ettei niiden läpi tunnu näkevän tarkimmallakaan katseella. Jalkaisin tai esimerkiksi polkupyörällä liikkuneet kertovat raajojensa puutuneen ja hengityksensä höyrystyneen huomattavasti.

Tämän jälkeen on tapahtunut se kaikkein kauhein; Autojen radiolähettimet ovat nimittäin alkaneet menettämään kuuluvuuttaan ja päästäneet sisuksistaan surisevaa, särisevää ja vinkuvaa ääntä, jolta on ollut erityisen hankalaa sulkea korvansa. Samanlaista käytöstä on raportoitu myös muilla keinoin liikkuvien suunnalta puhelinten ja erilaisten kannettavien äänilaitteiden kohdalla.

Näiden erikoisten olosuhteiden keskelle joutuneet kansalaiset ovat kertoneet, että seuraavaksi särinän keskeltä on kuulunut jotain voimakkuudeltaan kuiskauksen ja korahdusten välimaastossa olevaa ääntä, joka on ollut tunnistettavissa ihmisen ääneksi, mutta jonka sanomasta on ollut hankalaa saada selvää.

Laitteista kuuluva ääni on tapauksesta riippuen pyytänyt joko apua, tai sitten varoittanut liikkujia kääntymään kannoillaan ja juoksemaan. Näiden sanomien todenperäisyyttä on kuitenkin mahdotonta varmistaa, sillä Tieviraston Erikoisosaston edustajat eivät ole mittavista todennusoperaatioista huolimatta saaneet aikaiseksi edelläkuvatunlaisia olosuhteita.

Kaupunki haluaakin muistuttaa, että mikäli tielläliikkuessaan joutuu vastaavien olosuhteiden uhriksi, niin kannattaa laittaa hippulat vinkumaan ja poistua paikalta nopeasti, sekä ilmoittaa asiasta välittömästi matkapuhelinten ulkoisten yhteyksien palattua Tieviraston Erikoisosaston Palautelinjalle.

Lämpötilaerojen suhteen suositellaan auton ilmastointilaitteiston vuosihuoltoa.

Ole ensimmäinen joka kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *