Paina "Enter" hypätäksesi sisällön yli
Kuva: Philippe Donn/Pexels

USVASUVANNON ALUE PYSYY SULJETTUNA

Usvakallion ympäristö- ja ympäristöttömyysviraston vesielementtien hallinnoinnin osasto muistuttaa mitä painavimmin, että Usvakallion padon ylä- ja sitä myötä myös alajuoksulla kalastaminen on edelleen kiellettyä.

Osasto painottaa erityisesti, että vanhan Usvalaakson kylän, nykyisen Usvasuvannon vesimassan sijainnin välitöntä läheisyyttä tulee välttää vapaa-ajanviettoon liittyvässä kalastus ja soututarkoituksessa. Myös luonnonkauniin suvannon rannikkoalueilla samoileminen, telttaileminen ja yleinen oleskeleminen on yhä toistaiseksi kielletty, kuten se on ollut jo vuodesta 1938 saakka.

Samalla kaupunki ulottaa oleskelu- ja liikkumiskiellon koskemaan myös suvantoa ympäröiviä metsiä ja kehottaa mitä vakavimmin sanankääntein kaikkia alueella vakituisesti sekä väliaikaisesti asuvia siirtymään hetkellisesti pois alueelta ja kaupungin rajaamien turva-alueiden sisäpuolelle.

Syy tähän on Kaupungin meteorologisen viraston raportoima, lännestä lähestyvä poikkeuksellisen raju myrskyrintama, joka ei näy virallisissa säähavaintotutkissa ja joka kulkee aiemmin mainitun metsikköalueen ja sen sydämessä sijaitsevan Usvasuvannon läpi, tuhoa, tulta ja tappuraa kylväen.

Kaikki mainitulla alueella oleskelu- ja liikkumiskiellon aikana tavatut tullaan poistamaan kaupungin salaisen poliisin toimesta mahdollisimman suurta tilanteeseen sopivaa voimaa käyttäen. Kaupunki tiedottaa väliaikaisen oleskelukiellon päättymisestä sopivan ajan kuluttua sen päättymisen jälkeen.

Ympäristö- ja ympäristöttömyysviraston vesielementtiosaston raivausryhmän mukaan viime viikkoisessa lähetyksessämme raportoitu rekisteröimätön ja ilman miehistöä Usvasuvannossa lipunut hylätty kalastusalus on poistettu vedestä ja kuljetettu salattuun lokaatioon jatkotutkimuksia varten.

Aluksen ikä ja tunnistetiedot on samalla asetettu salaisiksi. Jos nämä seikat ovat tällä hetkellä jonkun lukijamme tiedossa, niin ne pyydetään unohtamaan mitä pikimmin. Kaupungin Muistiviraston virkailijat tulevat olemaan näihin henkilöihin yhteydessä nopeutetulla aikataululla.

Ole ensimmäinen joka kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *